fbpx

Expedice HOTÁH – 1. den

 3. 7.—15. 7. 2011  Hološiny

 

Konečně nastal den D, den kdy začal náš milovaný tábor. Odpočítavádlo na webových stránkách se chýlilo ke konci svého odpočítávání a my, instruktoři jsme pečlivě dolaďovali poslední detaily před příjezdem dětí do Holocity. Počásí nám ten den ale zrovna nepřálo. Nejen že celý den pršelo ale byla i ukrutná zima, která všechny rodiče ( dokonce i Jakešovi ) přesvědčila, aby zůstaly co nejdéle doma. Po

15:15 však přijeli první rodiče se svými výrůstky. Poté, co zjistili, kde se mají ubytovat, si zavazadla hodili do stanu a zašli vyřídit doktorské záležitosti. Rodiče se ovšem v tak ošklivém počásí nezdržely dlouho, proto se po čtvrté hodině odpolední dostavili poslední opozdilci a zároveň postupně všichni rodiče odcestovali zpátky, do tepla svých bytů. Po krátkém uvítacím ceremoniálu kde se děti seznámily se základním chodem tábora, jsme si společně s dětmi zahráli rozřazovací hru, která určila do které skupiny každé dítko patří. Jsou tedy tři skupiny které se, dokud se nenašel název, rozlišovaly dle barvy koní ( růžové rámování, žluté a oranžové ). Potom následovala večeře v podobě klasické gulášové polívky, kterou všechny děti s radostí ocenily.

Vzhledem k děštivému počasí, se nám nepodařilo najít náhrádní program, při kterém by většina dětí nevymrzla, proto jsme jim do začátku rozdali trošku peněz, které využijí po celý zbytek tábora, ( odměny za hry, pokuty apod. ), vykrmily je špekáčky, trošku si popovídaly a zahrály nějaké hry a děti odkráčely spokojeně spát.

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav