fbpx

Kostnice a masopust v Kutné Hoře

 5. 3. 2011  Kutná Hora

Ani o tomto víkendu jsme nezaspali, začali jsme páteční schůzkou, při které se na nás krásně usmívalo sluníčko a pokračovali jsme sobotním výšlapem.

Při ranním srazu jsme napočítali celkem 31 účastníků a to I s opozdilcema, kteří sraz, díky spožděnému vlaku, stihli.

Vlak nás dopravil až do 10 kilometrového vzdáleného města – Kutné Hory. Ta je známá především svými honosnými památkami, a to my, jako správní pionýři přece víme. Tudíž jsme zavítali do strašidelné kostnice.

Historie téhle kaple byla vice než děsivější, shlédli jsme lebky zemřelých bojovníků v husitské válce, třásli se strachy u čtyř pyramid, které byly postaveny jen z lidskýh lebek a žasli nad úžasným lustrem, kde byly použity všechny kosti lidského těla.

Po návštěvě Kostnice už ale následoval náš očekávaný Masopust. Vydali jsme se tedy směrem na Kaňk, po krátkém bloudění jsme I my našli hospodu, u které se vařili nejvybranější pochoutky a hrála skvělá hudba. Průvod začínal od 13:00 a tak jsme se po krátkém odpočinku vydali ke škole, odkud se masky linuly. Skončil opět u hospody, odkud jsme se vydali zpátky do centra města. Doplnili jsme zásoby v Kauflandu a nakonec se usadili na místním dětském hřišti, kde se vyblbli I nejmladší I nejstarší účastníci výletu.

Zakončili jsme to famózní jízdou na lanovce a zjistili že nás tlačí čas. Tudíž jsme přidali do kroku abychom stihli vlak. Vše proběhlo v pořádku, žádné z dítek ztraceno nebylo. Tudíž by se akce dala opět považovat za povedenou, i když průvod v Hostovlicích je lepší.

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav