fbpx

Mikulášská

 9. 12.—11. 12. 2011  Chata Doubravka

O víkendu, 9.-11. prosince jsme se vydali na tradiční mikulášskou víkendovku na chatu Doubravku, kousek od Chotěboře. Sešli jsme se před Lidlem kde jsme se nalodili do autobusu a vydali jsme se vstříc novým zážitkům! 🙂

Chatu už každý pionýrský člen dobře zná, nebyli jsme tu

ostatně poprvé. Nejprve jsme se všichni ubytovali v pojíčcích, vybalili si věci a pak jsme se sešli v jídelně, kde jsme si snědli svojí, z domova připravenou večeři. Večer byla příslíbená pyžamová párty, kterou si i ti největší zlobivci nakonec nenechali ujít. Pro všechny bylo připraveno spoustu her a soutěží, které všechny velmi bavily.

Druhý den jsme se po vydatné snídani vydali na průzkum okolí, kluci se rozhodli jít hledat kešky, zatímco ostatní děti pilně lezly přes kmeny stromů, zablácené cesty a skály a kameny. Měli jsme možnost navštívit vskutku pozoruhodná místa, vylezli jsme i na vyhlídku a ti zdatní z nás, překonali i velkou kládu přes tamější řeku. Po vydatné večeři nás čekal příchod čertů, Mikuláše a anděla a potom samozřejmě všem známá diskotéka spojena s předáváním dárečků 🙂 Myslím, že každý menší či větší zlobivec si z toho večera odnesl nejen krásné zážitky ale i spousty sladkostí a malých dárečků, které jistě každého potěší.

Pod tak krásným stromečkem se totiž musí objevit jen ty nejhezčí dárečky.
Nedělní ráno už bylo přislíbeno balení, uklízení, menší vycházce a odjezdu domů. Každý nedočkavec si ještě smlsnul na výborném obědě, počkal na autobus a unaven, ano, vskutku unaven, jel domů. U Lidlu, kam jsme s autobusem opět dorazili, už na každého z nás čekali rodiče, a myslím, že byli až překvapení,jak hodní jsme po víkendu dorazili.Čerti byli letos vskutku pečliví a každého zlobivce aspoň trošku postrašili.Ale i tak jsme za sebou měli krásný víkend a poslední letošní akci!

 

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav