fbpx

Odemykání Doubravy

 2. 4. 2011  Doubrava

Jako každý rok I letos jsme se s pionýrem vydali ‘‘Odemykat Doubravu’’ . Po deváté hodině ranní jsme nasedli do vlaku, který po krátké chvíli byl zcela doplněn klubem českých turistů, zatímco skautíci z Kutné Hory si museli počkat až na další vlak.

Vyjeli jsme tedy vstříc novým zážitkům které začínaly ve městě Třemošníce. Odtud jsme ve velkém počtu došlapali až k řece Doubravě odkud jsme už bedlivě sledovali první vodáky. Hlasitým : Ahóóóóój jsme obdařili každého buď na raftu nebo na kánoích. Dál jsme pilně šlapali podél řeky, na mostě se zastavili, dali si menší pauzu, kluci si mezitím našli ‘kešku’ a my si zahráli pár her.

Počásí nám přálo, bylo pěkně teplo a když se sluníčko rozhodlo, dokonce na nás
chvílemi I vykouklo. V Ronově nad Doubravou jsme si udělali poslední zastávku. Tam byla totiž konečná stanice I pro vodáky. Útulné posezení s občerstvením, cukrovou vatou nebo prodejem perníčků nás víc než zaujalo. Zakončili jsme to hrou zvířátkového pexesa, kde se místo kartiček s obrázky, používali zvuky a grimasy jednotlivých hráčů.

Na vlak jsme přišli sice s předstihem zhruba půl hodinky, ale I tak už jsme tam viděli nervózní skautíky kteří si nemohli nechat ujít možnost být ve vlaku první.Nakonec jsme se ale I s turisty I se skautíky dovnitř motoráčku vešli a k překvapení všech, I pána průvodčího jsme dojeli do Čáslavi, kde už na většinu čekali rodiče ☺ Myslím, že to byla další vydařená akce.

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav