fbpx

Ledová Praha

 3. 2.—5. 2. 2012  Praha

O pololetních prázdninách jsme se vydali na Ledovou Prahu – událost, která se koná každoročně a my jsme její nedílnou součástí. Ihned po příjezdu do Prahy jsme se ubytovali ve škole nedaleko Pankráce a vydali se po tajuplných místech Prahy. S využitím krásného počasí byla naše první zastávka na bobové dráze, odkud jsme zamířili do nově zrekounstruovaného Národního technického muzea. 4 patra různých dopravních prostředků a historie o nich. Mne osobně se nejvíce zamlouvala prohlídka lokomotivy, nebo zavěšená letadla a vrtulníky, či úplně první model jízdního kola. Po procházce centra Prahy a návštěvě Staromestského náměstí jsme promrzlí nasedli do metra a ujeli do tepla školy.

Ráno jsme po vydatné snídani odjeli opět do historických útrob našeho hlavního města, prošli jsme Zlatou uličku, nevynechali ani náš oblíbený Pražský hrad a ti otrlejší z nás vylezli na Petřínskou rozhlednu, kde si zbytek prohlédl výstavu Járy Cimrmana, samosebou jsme nahlédli i do zrcadlového bludiště a odtud jsme pospíchali na oběd. Před Karlův most, kam jsme se po obědě přesunuli jsme se dostali až k Staroměstskému náměstí, odkud jsme se přesunuli na Vyšehrad a spojili ho s návštěvou policejního muzea, kde nás jako každoročně příjemně překvapil program. V 18:00 začínal koncert v Kongresovém centru, letos v narozeninovém stylu a my měli opět možnost shlédnout ta nejzajímavější taneční a vystoupení + hosta, kterého já osobně přivítala s nečekanou radostí, Moniku Absolonovou. Po skončení koncertu jsme se opět přemístili do školy, kde jsme zamrzlí vlezli do spacáku a většina klidně usla 🙂

Ráno probíhalo ve stylu uklízení a balení, poslední úpravy jsme dodělali před devátou ranní, předali třídy a jeli se podívat na, pro mne nejzajímavější, zastávku a sice Game FEST. Každý z nás si ozkoušel různé hry a strategie, zapotil se u stolních či virtuálních her, zahrál si baseball před velkou televizí nebo zatancoval na taneční podložce. Celá návštěva probíhala vyloženě úsměvně, a my si z ní odvezli mimořádně zážitky. Po krátkém rozchodu na Pankráci, kde jsme se naobědvali jsme dorazili na vlak, který nás dovezl zpátky domů 🙂 Celý víkend se jistojistě velmi povedl.

Jo a nesmíme opomenout to, že se Ondra popral s policistou a že chybělo málo a přepral by ho 🙂 🙂

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav