fbpx

Masopust v Hostovlicích

 25. 2. 2012  Hostovlice

Jako každý rok, tak i letos jsme se odhodlali v návštěvě tradičního masopustního průvodu v Hostovlicích.

Jedno chladnější ráno jsme si dali sraz před čáslavským nádražím a pak se společně přesunuli po železničním mostě na ,,malé nádraží“ odkud nám odjížděl vlak do Žlebů. Někomu by se mohlo zdát, že cesta ze Žlebů do Hostovlic je poněkud dlouhá, ale nám takovéto vzdálenosti nečiní žádný problém.

Po příchodu k místnímu hostinci, kde měli všichni účastníci a hlavně masky sraz, jsme se přidali k průvodu a jako dlouhý špalír jsme se přesunuli ke starostovi, abychom požádali o povolení k masopustnímu veselí. Starosta ‘‘nečekaně‘‘ souhlasil a my mohli s celým průvodem, a hlavně živou kapelou, složenou z místních kapelníků, vyrazit obcházet vísku. Obešli jsme pár domků, kde na nás čekalo pohoštění.Počasí bylo sice slunečné, ale pořád ještě nebylo to správné teplo na dlouhé vycházky a proto jsme se odebrali na hrnek teplého čaje a nějakou tu svačinku od maminek.

Všem se nám tam moc líbilo, masky byly jako vždy perfektně propracované a originální a doufáme, že se tato tradice udrží a my na ní budeme moct jezdit i nadále. 🙂

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav