fbpx

Ledová města 2022 – Praha

 4. 2. 2022  Praha

První ze dvou našich výletů v rámci Ledových měst vedl do Prahy. Opět jsme si mohli vybrat z široké nabídky muzeí, galerií nebo institucí. Nejprve tedy, kam jsme šli. Po letech jsme opět zavítali do muzea Lega na Národní třídě a bylo si opět co prohlížet, neboť muzeum bylo o dost větší než naposled. K vidění je třeba model Prašné brány či Karlova mostu, součástí muzea je i herna, kde si mohou návštěvníci složit něco ze stavebnice a nezáleží zrovna na věku, jak jsme se přesvědčili. Koho už nebavilo stavění, mohl si prohlédnout bohatou sbírku Lego setů. Ty nejstarší byly vyrobeny na přelomu 80. a 90. let. Takže první zastávka se nám vydařila.

Novinkou v letošní nabídce bylo Národní filmové muzeum, nemohli jsme ho tedy vynechat. Ve dvou patrech expozice jsme nahlédli za oponu filmu, jeho historie nebo třeba výroby triků. Asi největší úspěch měla zvuková komora, kde jsme mohli pomocí různých zvuků vytvořit zvukový doprovod k filmu včetně komentáře. Samozřejmě jsme si to nemohli nechat ujít.

A nyní, kam jsme se nepodívali. Bohužel jsme přišli o návštěvu Botanické zahrady v Troji, protože jsme na místo dorazili těsně před zavírací dobou. My jsme si tím nenechali zkazit den a vyrazili poté pěšky z Troji přes Vltavu a Stromovku na tramvaj, která nás dovezla až na hlavní nádraží.

Výlet jsme si, i přes drobnou komplikaci, užili a už se těšíme na příští rok.

 

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav