fbpx

Příměstský tábor

 22. 8.—26. 8. 2022  klubovna v Břízkách

V druhé polovině prázdnin jsme uspořádali náš první příměstský tábor, a to přímo v klubovně v Břízkách. Tématicky byl zasazen do pohádky Ať žijí rytíři a do středověku celkově. Ale kromě střílení z luku a vyšívání jsme se dopustili pár historických nepřesností pracovali jsme i s moderními technologiemi.

 

Hned v pondělí byl kromě hraní deskových her na programu potisk hrnečku. Každý si nakreslil obrázek, který byl pak přenesen na hrnek pomocí sublimačního tisku. Odpoledne jsme vyráběli připínací placky a stavěli papírový hrad.

 

V úterý jsme se vrátili na zem a rovnou jsme s ní pracovali. Výsledkem našeho snažení vznikly tři vyvýšené záhony! Začali jsme čištěním palet od hřebíků a pak jejich smontováním k sobě. S dětmi jsme pak paletové „bedny“ plnili roštím, senem a nakonec hlínou, do níž jsme rovnou zasadili cibulku. Mimo to byl ale čas na šnečí závody a deskové hry.

 

Ve středu jsme opět využili moderní techniku, a to 3D tiskárnu. Každý se vystřídal u počítače a vytvořil si digitální návrh, který byl pak na tiskárně vytištěn. Před odchodem dětí domů jsme stihli každý ještě vypustit pár střel z luku. 

 

Ve čtvrtek jsme rozvíjeli své umělecké dovednosti a také představivost. Pracovalo se totiž s netradiční technikou zvanou Enkaustika, aneb malování voskem zahřátým na žehličce. Ve volném zbytku dne jsme se pokusili o napodobení šermu. Naštěstí se nikomu nic nestalo ani při žehlení, ani při šermu. 

 

Poslední den tábora jsme se proměnili na dvorní dámy a učili jsme se vyšívání. Aktivita se kupodivu nesetkala s takovým úspěchem jako tomu bylo v předešlých dnech a tak jsme se ve zbytku dne věnovali jiným aktivitám, např. programování robotických včelek Bee-Bot, nebo uzlování. 

 

Po celý týden nám nepršelo a většinou i příjemně svítilo sluníčko, což ještě vylepšilo dojem z celého povedeného tábora.



Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav