fbpx

Výlet na Kačinu

 12. 3. 2022  Zámek Kačina

V sobotu 12.3. jsme se se naší skupinou středňáků vydali na zámek Kačina. Ráno jsme chvíli mrzli na nádraží, a pak jsme nasedli do autobusu, kterým jsme dojeli až do Nových Dvorů. Cestou jsme si pověděli něco o historii zámku a o dlouhém rodu Chotků, kteří na něm žili.

Po příjezdu jsme si všichni vylosovali jednu z jedenácti kartiček, na kterých byla napsána naše role po celý den výpravy. Nejlépe na tom byla naše hraběnka s hrabětem a jejich malé hrabátko. Chůva si na svou pozici sice dlouho stěžovala, ale nakonec se smířila se svým osudem.

Dále jsme dětem dali mapu, podle které nás měly dovést až ke Kačině. Naše děti jsou ale tak chytré, že si našly cestu vlastní a ještě jsme ani nemuseli jít podél silnice, jak nám ukazovaly google mapy. Cestou jsme hráli spoustu her a děti se okamžitě vžily do svých nových rolí. Zloději obzvláště.

Kačinu jsme celou prozkoumali a zahráli jsme si ve filmu. Na rajče zatím dát nejde, pokusíme se ho dát na youtube. Vyrobili jsme si všelijaký pomůcky a kulisy z papíru a vymysleli příběh.

Na konci jsme udělali zhodnocení celého výletu a nechali jsme, ať nám všichni řeknou, co se jim líbilo, nelíbilo, co by děti chtěly zažít příště a co by si chtěly třeba zopakovat.

Všichni jsme odjížděli šťastní – hlavně za to, že jsme nasedli do správného autobusu.

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav