fbpx

Návštěva Muzea LEGA Kutná Hora

 15. 4. 2023  Muzeum LEGA Kutná Hora

V sobotu 15. dubna jsme vyrazili na oddílovou výpravu do Kutné Hory do Muzea Lega. Do Kutné Hory jsme s dětmi jeli vlakem a z vlakového nádraží došli až k muzeu. V muzeu jsme si koupili vstupenky a děti dostaly speciální kvíz na vyplnění. Musely projít celý exponát a hledat různé odpovědi na zajímavé otázky ohledně lega: jak a kde vzniklo, kdo ho vymyslel, nebo také museli odhadovat počet kostiček v různých stavbách.

Prošli jsme si exponáty a postavili vysoké věže z lega. Venku v parku jsme si zahráli pár her. V areálu muzea bylo ohniště, takže jsme rozdělali oheň a šlo se na opékání buřtů. Děti pomáhaly při nošení dřeva a rozdělávání ohně a užily si venkovní atrakce. Pořádali jsme venkovní závody na jezdících motorkách, dokonce si i děti mohly stavět s kostičkami velku, kde byly speciální přepravky.

Cestou zpátky na vlak jsme se stavili na dětské hřiště a točenou zmrzlinu. Na konci jsme udělali zhodnocení celého výletu a nechali jsme, ať nám všichni řeknou, co se jim líbilo, nelíbilo, co by děti chtěly zažít příště a co by si chtěly třeba zopakovat.

Všichni jsme odjížděli šťastní – hlavně za to, že jsme dostali speciální Lego diplom!

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav