fbpx

Ledová města 2024

 2. 2.—4. 2. 2024  Praha

Tak jako každý rok jsme se i letos zúčastnili celorepublikové akce Ledová města. Z nabídky jsme zvolili hlavní město České republiky, Prahu, kam jsme vyrazili v den pololetních prázdnin, 2. února.

Cesta vlakem uběhla rychle a po ubytování na škole jsme se vydali do prvního muzea. U mučicích nástrojů jsme nevydrželi dlouho a brzy jsme se vydali zlepšit si náladu obědem. Druhé muzeum bylo podobného rázu a každý se dozvěděl něco nového o pražských pověstech a strašidlech. Den jsme zakončili výstupem na Petřínskou věž s výhledem na západ slunce a noční osvětlenou Prahu. Ve třídě jsme si dali večeři a uložili se ke spánku.

V sobotu ráno jsme měli objednanou vycházku se strašidly po Vyšehradě, po které následovala návštěva Botanické zahrady. Po obědě jsme se přesunuli do Vojenského muzea, které bylo velmi zajímavé. Vrcholem dne i celé akce byl koncert Děti dětem v Kongresovém centru. Hudební, taneční i divadelní vystoupení s následnou autogramiádou Radka Bangy se protáhla až do pozdních hodin. 

V neděli jsme stihli jen Muzeum policie a po jídle jsme se vydali zpátky do Čáslavi. 

Všichni jsme si víkend užili a už se těšíme na příští rok. 

Děkujeme za podporu!

© 2024 Pionýr, z. s. — Pionýrská skupina Čáslav